Så ramte vi vinterferien, – hvis du altså er så heldig at kunne holde ferie. Sundhedsmyndighederne siger, at sandsynligheden for at blive syg i ferien er overhængende, – det er influenzasæson, og du har løbet ekstra stærkt på arbejdet for at kunne holde fri til tiden, så din krop er stresset og modtagelig for vira. Så! På med mundbind og masser af håndsprit. Hold vejret i busser og tog. Nægt at give hånd til nogen overhovedet (selvom du sikkert får Inger Støjberg på nakken).

Parterapeuterne siger til gengæld, at der er stor risiko for kriser i parforholdet i ferien, fordi man har for store forventninger til sin partner, som så ofte ikke bliver indfriet. Så! Forvent ikke, i anledningen af vinterferien, at din partner pludselig, ud af det blå, kan læse dine tanker og dermed regne dine ønsker for ferien ud. Forvent ikke, at han synes at det er sjovt at male stuen og indrette den i nye friske farver. Eller at han vil være med på en juicekur og højtlæsning af digte.

Og ungerne? De trænger så hulens meget til ferie oven på laaange skoledage og lektier, – de har også forventninger til vinterferien, men regn ikke med, at de forventninger nødvendigvis inkluderer Statens Museum for kunst, lange gåture ved det iskolde Vesterhav eller en langtrukken pincetanrettet middag med søpindsvin, løgkarse og vild pastinak på en Michelin restaurant.

Hvad gør du så med den der vinterferie, som kan risikere at ende i snot og frustrationer? Tja, hvis du følger ovenstående råd om sygdom og sover og spiser godt, så kan du vist ikke gøre så meget mere i den retning. Og din kære partner og børn? Hvad med, i begyndelsen af ferien, at lave en god gammeldags forventningsafstemning? Aftal hvad og hvor meget I vil nå og hvilke dage, der bare skal være dasedage med masser af fastelavnsboller. Så slipper I forhåbentlig for skuffede forventninger og sure miner. Og kommer ud på den anden side af vinterferien som nye, sundere og gladere mennesker.

Rigtig god ferie!

 

Følg med i Galleri Arte&Vida's spændende univers og modtag vores nyhedsbrev 4-5 gange årligt!

Indtast din email adresse og vi sender dig - helt gratis - en lille guide med et par tips og tricks til placering af kunst i dit hjem.

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.

Pin It on Pinterest

Share This