Så hedder året 2019. Havde du et nytårsforsæt? Og holder du det? Jeg har i mange år svinget mellem at hade og elske nytårsforsæt. På den ene side virker det tillokkende at gøre op med gamle dårlige vaner og begynde på at leve et nyt og bedre liv, på den anden side har mine nytårsforsætter tit lydt som takketaler ved Oscaruddelingen, og alligevel er gassen gået af ballonen midt i januar. For gamle vaner og mønstre er bare så svære at bryde.

Jeg fejrer altid nytår med de samme elskelige venner, og vi kommer stort set altid til at tale om nytårsforsæt. Jeg havde denne nytårsaften droppet alle højtravende mål i stil med: ”Jeg skal træne op til en ironman” (jeg er tilfreds, hvis jeg lærer at presse mig selv til at løbe to kilometer uden at dø af åndenød), – ”Jeg skal gøre en afgørende forskel i en humanitær organisation” (Jeg er tilfreds, hvis jeg husker at fodre fuglene hver dag) eller ”Jeg skal ikke købe nyt tøj i 2019” (jeg er tilfreds, hvis jeg stopper med at købe tøj på nettet, som ser supersmart ud på den 19 årige model, men som jeg altid ligner en forvasket hejre i).

Men ikke desto mindre: Mit nytårsforsæt for 2019 er…. Tadaaa: Jeg skal strikke en poncho. Jeg har indkøbt pinde og garn. (Til info har jeg aldrig strikket noget som helst, min sindssygt dygtige farmor forsøgte at lære mig det, men opgav fordi jeg er venstrehåndet). Det mørkegrå garn ligger nu og stirrer anklagende på mig, og jeg har en indre undskyldende dialog kørende med mig selv i forhold til ikke at være kommet i gang. ”Jamen jeg har jo også lige været forkølet”…, ”måske er det for svært at lære, når jeg er venstrehåndet”…, gider jeg gå med noget, der bliver strikket så ujævnt, at det ligner tørretumblet spaghetti?”.

Mit nytårsforsæt for 2020 må være at have en rulle gaffatape ved hånden nytårsaften og så tape munden til, inden forsættene triller ud af munden på mig.

 

 

Følg med i Galleri Arte&Vida's spændende univers og modtag vores nyhedsbrev 4-5 gange årligt!

Indtast din email adresse og vi sender dig - helt gratis - en lille guide med et par tips og tricks til placering af kunst i dit hjem.

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.

Pin It on Pinterest

Share This