– er et spørgsmål, som jeg ofte besvarer i galleriet fra kunder eller besøgende eller når jeg er ude til events med tilhørere.

Svaret er kommet til mig over årene. I starten var jeg ikke selv klar over, hvorfor jeg igen og igen blev tiltrukket af at skulle portrættere dyr som tyren, elefanten, løven og elgen. Det er jo ikke dyret i sig selv, som interesserer mig – hvis jeg ville have et flot realistisk maleri af en tyr, ville jeg nok egentlig foretrække et flot fotografi. For mine dyr er jo ikke naturtro. Jo, der er ingen tvivl om, hvilket dyr jeg fremfører, når du ser på mine malerier, men farvevalget påfører dem jo en helt fantasifuld og abstrakt vinkel – og sådan vil du aldrig se dem i virkeligheden.

Men hvorfor så?

Jo, det som tiltaler mig i så høj grad, er dét som dyret udstråler. Styrke, kraft, ro, overblik, vindermentalitet, karisma, visdom og troen på dig selv. Se bare tyren her – hvilken styrke og ro han udstråler. Og så står han tilmed i lyset, – det positive lys velsagtens. Han tror så meget på sig selv, at det bare ikke kan gå galt?

80x80 cm. Dkr. 4.500,- Eur 680

Hvorimod ham her, er fuldstændig klar til kamp!

80x80 cm. Dkk. 7.500 Eur 1000

Og se, hvor stærk og mægtig disse to her – de smitter jo helt af;

90x120 cm. Dkr. 9.400 Eur 1.300.

Og Elgen her – han er jo klar til at erobre verden – han tror på sig selv, har overblik. Han er da skovens konge.

90x70 cm. Sold

Og elefanten her … han er så stærk og rolig at se på, at jeg føler mig stærkere, bare jeg ser på ham.

Hvordan kan kunsten så inspirere dig?

De træk, som tiltaler mig ved hver enkelt dyr, er egenskaber, som vi alle har brug for indimellem. Nogle, måske hver dag. Når en af de stærke dyr kigger på mig fra min stue eller mit atelier, føler jeg, at jeg selv bliver lidt stærkere – at det minder mig om, hvad jeg er i stand til. Jeg opmuntres og tror på projektet. Så kan man jo dosere hvor meget man kigger, efter, hvor meget man har brug for opmuntringen den pågældende dag.

Synes man så samtidig godt om komposition, farver og ideen om, at netop dette maleri kun findes i ét eksemplar (og det er netop dig, der ejer det) så er der stor chance for, at dit maleri ligger sig godt til rette i dit hjerte, og vil passe på dig og inspirere dig for evigt <3

Se flere dyr til inspiration her: https://gitteladefoged.com/gallery-2/gallery/

 

 

 

Free Screensaver! Gratis screensaver!
Receive my newsletter with the latest news on exhibitions and artwork and get 2 free ARTY screensavers for your computer.
 
Yes please, sign me up!
 
 
 
Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder om billedkunst og udstillinger - og modtag samtidig to gratis Kunstneriske screensavers til din computers desktop!
 
Ja tak, send dem med det samme!

 

 

You have succesfully subscribed. Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.

Pin It on Pinterest

Share This