Jeg oplever ofte, at valget af illustration er et hint om, hvem man er som person, hvilke værdier man prioriterer højest og hvad man derfor vælger, at omgive sig med, i sit hjem.

Det kærlige og familiære valg falder ofte på de abstrakte familie illustrationer, – de lange, tynde og lidt tilfældige mennesker, som har til opgave at minde os om familien, billedet på familien, sammenholdet, kærligheden og trygheden. Og ja, det er jo et øjebliksbillede… for de vokser jo, de kære børn, og derfor holder højderne på menneskene ikke altid vand på lang sigt. Og derfor skal illustrationen opleves som et kært billede på vores allernærmeste, dem vi holder af, – et minde om en kærlig gruppe, i hvilken formation, den så måtte være, lige i det øjeblik den bliver valgt.

De sidste blæk illustrationer jeg har lavet, er til den store familie, som jo også dukker op i galleriet engang imellem, og hvor den typiske 4 personers tegning ikke strækker. Men også ideen om bedsteforældre og børnebørn er sød. Se bare denne:

30×40 cm. Bedsteforældre med børnebørn

For andre falder valget på kærlighedsbillederne, det ømme, varme, hengivne og trygge udtryk, som vi finder i par billederne. “Det går mig lige i hjertet”, som en kunde fortalte mig. For nogle får de en central plads i huset, for at hylde tosomheden, og for andre skal de placeres et mere privat sted, fordi betydningen for dem kan være mere intim og privat.

Blæk illustration sort blæk / Ink Drawing black

Og så er der dem, som foretrækker det grafisk udtryk. Det enkelte, lette, mere stramme og moderne udtryk, som man finder i “Liv” motiverne eller vaserne. Hvorfor “Liv” ? Jo, da ideen opstod, var jeg ikke sikker på, om det var molekyler, blomster eller vand jeg portrætterede… men fælles for alt er jo livet, begyndelse, noget der spirer, og alt det oplever jeg i dem. Det giver mig ro både at skabe dem og at betragte dem, og sådan oplever jeg også, at andre ser på dem.

50×70 cm. “Liv” blå og sort blæk.

Og slutteligt er der vaserne. For mig er det tilblivelsen i vaserne, som gør dem unikke. De er skabt med sort blæk og tandstikker, og TUSINDER af små streger fra min hånd. Udtrykket er meget grafisk, ret cool og roligt – og det passer perfekt til den person, som har brug for ro og overblik, når man træder ind i sit hjem, sin hule, hvor man skal slappe af efter dagens strabadser.

Blæk illustration / Ink drawing.

Se galleriet med flere illustrationer her: https://gitteladefoged.com/gallery-2/drawings/

Husk, at der gerne laves på bestilling – sådan at farver og motiv passer netop til dig.

 

 

Free Screensaver! Gratis screensaver!
Receive my newsletter with the latest news on exhibitions and artwork and get 2 free ARTY screensavers for your computer.
 
Yes please, sign me up!
 
 
 
Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder om billedkunst og udstillinger - og modtag samtidig to gratis Kunstneriske screensavers til din computers desktop!
 
Ja tak, send dem med det samme!

 

 

You have succesfully subscribed. Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.

Pin It on Pinterest

Share This